Sebastian Schauermann uppdaterar julens mat med Skagenröra med rättika, dill och tångrom. New kind of Christmas!
Portioner |
|
Ingredienser
- 300 g tärnad rättika
- 2 msk rödbetspad
- 1 dl vegansk majonnäs
- 25 g hackad dill+ spara stjälkarna
- 100 g tångrom
- 10 cm kombu alg.
- 1 msk riven pepparrot
- Citronklyftor
- rågbröd
- salt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka upp rikligt saltat vatten tillsammans med kombualg och dillstjälkar i 10 min så det får smak.
- Lägg i den tärnade rättikan och dra av från spisen omedelbart.
- Tillsätt rödbetspadet och låt rättikan svalna i lagen.
- Hälla av rättikan och blanda den med majonnäs, dill och pepparrot.
- Lägg upp i en skål eller på en stekt råbrödskiva, garnera med tångrom och ev dill.
- Citronklyftor kan också funka fint.
Receptanteckningar
Recept: Sebastian Schauermann
Foto: Derin Sunneson
Dela det här receptet