Smält Camenbert med hjortronmylta och pepparkakor

Härligt tilltugg till glöggen eller vinterns varma kryddvin. Smältande ost, hjortronmylta och pepparkakor – vilket lyckat smakäktenskap! Om du inte hittar Camenbert i ask går det lika bra att lägga osten på en plåt med bakplåtspapper. Brieost fungerar precis lika bra som Camenbert.

Cirka 6–8 portioner

Skriv ut recept
Smält Camenbert med hjortronmylta och pepparkakor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Smält Camenbert med hjortronmylta och pepparkakor
Receptanteckningar
  • Tina hjortronen. Det blir bäst om man låter bären tina i kylen under lite längre tid.
  • Blanda hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör några gånger under tiden. Förvara sedan i kylen.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Värm osten i ugnen cirka 7 minuter. Om osten värms i asken, ta bort pappret först.
  • Lägg annars osten på en plåt med bakplåtspapper.
  • Servera osten genast tillsammans med hjortron och pepparkakor.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.