Pepparkakskryddad Tarte soleil med cheddar och fikon

Den här förenklade varianten av det vackra franska solbrödet gör jag med färdigköpt pizzadeg. Med en julig fyllning av ost, kryddor och marmelad blir det ett utmärkt tilltugg på glöggbjudningen.

16 bitar

Skriv ut recept
Pepparkakskryddad Tarte soleil med cheddar och fikon
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Pepparkakskryddad Tarte soleil med cheddar och fikon
Receptanteckningar
  • Fyllning: Blanda marmelad och pepparkakskrydda.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut en av pizzadegarna på mjölat bord.
  • Lägg på en tallrik, cirka 27 centimeter i diameter, och skär runt med en kniv. Lyft över rundeln på en bakpappersklädd plåt.
  • Bred marmelad på degen och strö på ost.
  • Gör på samma sätt med den andra degen. Lägg rundeln ovanpå den första. Tryck försiktigt till ytterkanten.
  • Sätt ett glas i mitten och tryck ner det försiktigt, skär inte helt igenom.
  • Skär ut 16 bitar från glaset, mot kanten. Snurra degbitarna.
  • Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö på kärnor, frön och lite flingsalt.
  • Grädda i mitten av ugnen tills brödet har fin färg och är genomgräddat på undersidan, cirka 25 minuter.
  • Servera nygräddat.
Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.