Missa inte webblansering av Gevrey-Chambertin Groffier 2015

Låt dig förföras av Gevrey-Chambertin Groffier 2015 och dess magiska dofter. Upplev vinets torra eleganta smak med sin fina struktur och långa eftersmak.

Vinet kommer från Gevrey-Chambertin som ligger i norra Bourgogne. Dess unika smak kommer från jordmånen som till stor del består av kalk. Druvans förförande frukt och härliga energi lämnar vinet med en lång fin eftersmak. Årgång 2015 är en stark favorit under hela 2000-talet i Bourgogne, tillsammans med årgångarna 2005 och 2010.

Med en domän av sju hektar vingårdar. Alla med bästa tänkbara läge och kvalitet, bland annat Chambolle-Musigny, Bonnes Mares och Chambertin Clos de Béze, är Domaine Robert Groffier ansedd som en av de bästa vinproducenterna i Cote d´Or.

“Det som karaktäriserar stilen hos Groffier är den otroligt rena Pinot-karaktären med en nästan parfymerad doft som ramar in de eleganta vinerna. Detta gör att man ofta kan dricka dem unga men de åldras också otroligt bra”

Doft – En förföriskt kryddig och parfymerad doft av mogna röda bär, fina mineraler samt en lätt ekfatston.

Smak – Torr, härlig och elegant smak med inslag av röda körsbär, kryddor, och en krämig ekfatskaraktär. Fin struktur och lång eftersmak.

Lagring – Bäst 2019-2030.

Druvor – 100 % Pinot Noir.

Mat – Passar till ljust kött, såsom kalv, fläsk men även lite fetare fisk som lax eller tonfisk. Perfekt till anka!

Tips – Kan drickas redan nu med 2 timmars luftning i karaff. Vi rekommenderar att vinet serveras vid runt 17-18℃.

Pris – 649 kr.

Säljstart – 2017-05-11

 

Text: Madeleine Skiljaica

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer