Skaldjursrestauranger i Stockholm – guide till de bästa restaurangerna

Våren är skaldjurens tid. Där vi hittar många pärlor bland restaurangerna i Stockholm. Vi har här valt ut några av de bästa skaldjursrestauranger där du kan bli serverad allt från räkor till fullmatade humrar.

Här har vi listat skaldjursrestauranger som vi tycker är värda ett extra besök!

 

skaldjursrestauranger

Glupsk

I det lilla samhället Ellös, på den västra delen av Orust, ligger fiskebåten Nephrops till kaj. Varje morgon ger sig deras fiskare ut på havet för att leverera dagens fångst direkt till restaurangen på Hantverkargatan 8 i Stockholm. Med handskalade kräftor och småskaligt yrkesfiske erbjuder de en äkta västkustupplevelse till överkomliga priser. Skaldjurskvällar och noggrant utvalda råvaror ger varje måltid en smak av havet. Glupsk erbjuder inte bara en restaurangupplevelse; det är en smakresa från västkusten till Stockholm.
Hantverkargatan 8 glupsk.se

 

 

Oyster Bar – skaldjursrestaurangen med goda viner

Oyster Bar – serverar förstklassiga råvaror med goda viner och champagne. Har du en passion för havets läckerheter och matchande drycker? Boka då ett bord på Oyster Bar som även nominerats till Sveriges bästa Skaldjursrestaurang av Bookatables gäster. Här kan du njuta av läckra hemkokta skaldjur såsom hummer, havskräftor, krabba, räkor och en mängd olika fräscha ostron samt magisk hummersoppa, svart caviar, löjrom med citronkräm, halstrad kammussla, toast skagen mm samt kanske Sveriges bästa créme brûlée?
Oyster Bar besöker du antingen för en romantisk kväll eller för att fira något med nära och kära eller kanske bara sätta lite guldkant på tillvaron i en avspänd och personlig atmosfär. Affärsmiddag eller gastronomisk kväll med arbetskollegorna för att njuta av några av Stockholms bästa skaldjursplatåer med utvalda viner är också ett populärt val.
Storgatan 20, Östermalm oysterbar.se

 

 

Restaurang B.A.R. – en populär mötesplats för både vänner, familjer och kollegor

Restaurang B.A.R. (Blasieholmens Akvarium och Restaurang) är en av Stockholms mest populära restauranger och den tredje skapelsen från de prisbelönta kockarna Henrik Norström, Daniel Frick och Peter Johansson. Belägen på historiska Blasieholmen i Stockholm, är fisk och skaldjur huvudfokus på menyn. Som gäst kan man själv välja sina favoriter från akvariet eller ismontern, och sedan välja bland ett stort urval av tillbehör och såser för att få sin rätt tillagad vid havsgrillen. Men B.A.R. har även gjort sig ett namn på sina fina köttbitar. Klassiska favoriter som fish n’ chips, moules frites och skaldjursplatå finns såklart också välja mellan.
Med sin centrala placering bredvid Skeppsholmen, Kungsträdgården och Nybroplan är B.A.R. en populär mötesplats för både vänner, familjer och kollegor. Oavsett om du vill njuta av en romantisk middag för två eller ha en trevlig kväll med vänner, så rekommenderar vi starkt ett besök på B.A.R.
Blasieholmsgatan 4A restaurangbar.se

 

Skaldjursrestauranger i Stockholm

 

skaldjursrestauranger

Musslan – en klassiker bland skaldjursrestauranger

I Musslan serveras mestadels skaldjursrätter. Här erbjuds ostron till drinkar och bra modern musik. Musslan har en à la carte och en skaldjursmeny samt en gedigen vinlista. Ostronen serveras på fastfood-vis: öppnade och klara att ätas. Musslan har samma kök som Wasahof och på menyn finns ostron, skaldjur och musslor, därefter à la carten med varmrätter, osttallrik och desserter. Musslan gör egna cocktails och använder bara egna färskpressade juicer.
Inredningen bjuder till känslan av att man kliver in i en mussla redan då man gläntar på dörren. Stämningen är sensuell vilket inte minst stjärnhimlen i taket bidrar till. Wasahof slog upp dörrarna den 28 december 1899. De nuvarande ägarna tog över 1968. Musslan Bar – bakfickan till Wasahof öppnade 1996.
Dalagatan 46 musslan.se

 

 

skaldjursrestauranger

Kajsas Fisk – egna paradrätter

Kajsas Fisk är det självklara alternativet för en fiskbistro i Hötorgshallen. Hallen utgör en perfekt plats för en fiskrestaurang tack vare tillgången på färska råvaror, fiskkunskap från världens alla hörn och gäster som uppskattar god mat. I nästan 40 år har Kajsas Fisk finslipat klassiska recept och utvecklat egna signaturrätter som passar alla budgetar. De har helt enkelt valt att undvika onödig komplikation, vilket uppskattas av både gamla och nya kunder. Många av deras gäster vill även njuta av den läckra maten när de inte befinner sig på Kajsas Fisk, så de har börjat erbjuda avhämtning. Tips: deras fisksoppa är en riktig favorit!
Hötorgshallen kajsasfisk.se

 

 

skaldjursrestauranger

Lisa Elmqvist – en oförglömlig kulinarisk upplevelse

Lisa Elmqvist, i Stockholms hjärta, är känt för fisk, skaldjur och delikatesser. I fyra generationer har familjen Elmqvist berikat Östermalms Saluhalls kulinariska värld med havets rikedomar. I deras inbjudande delikatessdiskar finns den berömda gravade och rökta laxen som är värt ett besök i sig. Bredvid butiken ligger Lisa Elmqvists trevliga restaurang med en livlig vinbar och öppet kök där utsökta fisk- och skaldjursrätter tillreds med noggrannhet. Klassiska à la carte-rätter kombineras med tradition och innovation. Sedan återinvigningen har restaurangen även kvällsöppet och gäster kan äta en sen middag i unik miljö. En oförglömlig kulinarisk upplevelse i en av världens främsta saluhallar.
Östermalms Saluhall lisaelmqvist.se

 

Det här är våra tips på skaldjursrestauranger och hittar även fler guider och tips nedan!

Glöm inte följa oss på FACEBOOK och INSTAGRAM!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.