Skaldjursrestauranger i Stockholm – guide till de bästa restaurangerna

Våren är skaldjurens tid. Där vi hittar många pärlor bland restaurangerna i Stockholm. Vi har här valt ut några av de bästa skaldjursrestauranger där du kan bli serverad allt från räkor till fullmatade humrar.

 

skaldjursrestauranger

Hasselsson – en autentisk västkustupplevelse

Hasselssons, grundat på västkusten, har nu anlänt till Stockholm för att erbjuda snabbmat från havet med hög kvalitet till rimliga priser. Ursprungligen startades de som en matlucka i Skärhamn och har nu spridit sin charm och smaker till huvudstaden. Här hittar du färsk fisk och läckra rätter som fish ‘n’ chips, Crispy Fish Burger, Moules frites och Crème brûlée. Restaurangen erbjuder ett begränsat men noggrant utvalt sortiment av viner, anpassade för att komplettera de utsökta rätterna. På AW-fredagar kan du njuta av en trevlig atmosfär med Natur-bubbel och langos. Besök Hasselssons för en autentisk västkustupplevelse och njut av deras smakfulla havsmatsalternativ.
Sankt Eriksgatan 67, Vasastan. hasselsson.com

 

 

skaldjursrestauranger

Oyster Bar – skaldjursrestaurangen med goda viner

Oyster Bar – skaldjursrestaurangen som serverar förstklassiga råvaror med goda viner och champagne. Har du en passion för havets läckerheter och matchande drycker? Boka då ett bord på Oyster Bar som även nominerats till Sveriges bästa Skaldjursrestaurang av Bookatables gäster. Här kan du njuta av läckra hemkokta skaldjur såsom hummer, havskräftor, krabba, räkor och en mängd olika fräscha ostron samt magisk hummersoppa, svart caviar, löjrom med citronkräm, halstrad kammussla, toast skagen mm samt kanske Sveriges bästa créme brûlée?
Oyster Bar besöker du antingen för en romantisk kväll eller för att fira något med nära och kära eller kanske bara sätta lite guldkant på tillvaron i en avspänd och personlig atmosfär. Affärsmiddag eller gastronomisk kväll med arbetskollegorna för att njuta av några av Stockholms bästa skaldjursplatåer med noggrant utvalda viner är också populärt.
Storgatan 20, Östermalm. oysterbar.se

 

 

skaldjursrestauranger

Restaurang B.A.R. – en populär mötesplats för både vänner, familjer och kollegor

Restaurang B.A.R. (Blasieholmens Akvarium och Restaurang) är en av Stockholms mest populära restauranger och den tredje skapelsen från de prisbelönta kockarna Henrik Norström, Daniel Frick och Peter Johansson. Belägen på historiska Blasieholmen i Stockholm, är fisk och skaldjur huvudfokus på menyn. Som gäst kan man själv välja sina favoriter från akvariet eller ismontern, och sedan välja bland ett stort urval av tillbehör och såser för att få sin rätt tillagad vid havsgrillen. Men B.A.R. har även gjort sig ett namn på sina fina köttbitar. Klassiska favoriter som fish n’ chips, moules frites och skaldjursplatå finns såklart också välja mellan.
Med sin centrala placering bredvid Skeppsholmen, Kungsträdgården och Nybroplan är B.A.R. en populär mötesplats för både vänner, familjer och kollegor. Oavsett om du vill njuta av en romantisk middag för två eller ha en trevlig kväll med vänner, så rekommenderar vi starkt ett besök på B.A.R.
Blasieholmsgatan 4A. restaurangbar.se

 

Skaldjursrestauranger i Stockholm

 

skaldjursrestauranger

Konsthallen – en unik matupplevelse

Konsthallen Skaldjur, Butik & Bageri är beläget på Djurgården i en återskapad byggnad kallad Konsthallen, där man har skapat en samtida miljö i en historisk omgivning på Allmänna gränd. Här kan besökare njuta av frukost, lunch och middag med fokus på säsongens fisk, skaldjur och kvalitetsbakverk som erbjuds i både restaurangen och butiken.
Ett spännande gästspel på Konsthallen äger rum den 30 april och 1 maj, där Punk Royale, tillsammans med Carl Frosterud, tar över Konsthallen på ett storslaget sätt. Joakim Almqvist och Katherine Bont från Punk Royale kommer att erbjuda en unik matupplevelse med fokus på fisk och skaldjur, medan Carl Frosterud och Hugo Hall presenterar speciellt utvalda viner. Gästspelet inleds med en champagnebar innan middagen och avslutas med festligheter.
Som grädde på moset finns här även ett bageri, där du kan njuta av hembakade bröd, bakverk och sötsaker som kompletterar din måltid eller fungerar som en utsökt avrundning.
Allmänna gränd 2, Djurgården. konsthallen.com

 

 

skaldjursrestauranger kajsas fiskKajsas Fisk – egna paradrätter

Kajsas Fisk är det självklara alternativet för en fiskbistro i Hötorgshallen. Hallen utgör en perfekt plats för en fiskrestaurang tack vare tillgången på färska råvaror, fiskkunskap från världens alla hörn och gäster som uppskattar god mat. I nästan 40 år har Kajsas Fisk finslipat klassiska recept och utvecklat egna signaturrätter som passar alla budgetar. De har helt enkelt valt att undvika onödig komplikation, vilket uppskattas av både gamla och nya kunder. Många av deras gäster vill även njuta av den läckra maten när de inte befinner sig på Kajsas Fisk, så de har börjat erbjuda avhämtning. Tips: deras fisksoppa är en riktig favorit!
Hötorgshallen. kajsasfisk.se

 

 

Lisa Elmqvist – en oförglömlig kulinarisk upplevelse

Lisa Elmqvist, i Stockholms hjärta, är känt för fisk, skaldjur och delikatesser. I fyra generationer har familjen Elmqvist berikat Östermalms Saluhalls kulinariska värld med havets rikedomar. I deras inbjudande delikatessdiskar finns den berömda gravade och rökta laxen som är värt ett besök i sig. Bredvid butiken ligger Lisa Elmqvists trevliga restaurang med en livlig vinbar och öppet kök där utsökta fisk- och skaldjursrätter tillreds med noggrannhet. Klassiska à la carte-rätter kombineras med tradition och innovation. Sedan återinvigningen har restaurangen även kvällsöppet och gäster kan äta en sen middag i unik miljö. En oförglömlig kulinarisk upplevelse i en av världens främsta saluhallar.
Östermalms Saluhall. lisaelmqvist.se

 

Det här är våra tips på skaldjursrestauranger och hittar även fler guider och tips nedan!

Glöm inte följa oss på FACEBOOK och INSTAGRAM!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.