Champagne till Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag är den dagen då vi kanske tänker uppvakta vår käraste med champagne som till exempel en flaska Taittinger.

Champagne Taittinger har lanserat sin fjortonde utgåva av Taittinger Collection – en begränsad upplaga där flasketiketten, signerad den brasilianske konstnären Sebastião Salgado, pryds av en leopard.

Det var Claude Taittinger som först fick idén till Taittinger Collection. 1983 kontaktade han den ungerske konstnären Victor Vasarely och gav honom i uppdrag att skapa en utmärkande design för ett mindre antal flaskor av 1978 års årgång. Senare utgåvor har sedermera skapats av berömda konstnärer såsom den franske surrealisten André Masson och den amerikanske popkonstnären Robert Rauschenberg.

Endast fjorton upplagor av Taittinger Collection har framställts sedan 1983, och den här gången är det den brasilianske konstnären och fotografen Sebastião Salgado som anlitats för att skapa etiketten för en begränsad upplaga av Taittingers Brut Millésimé 2008. Fotografiet av leoparden är taget 2005 i Barab River Valley i Damaraland, Namibia. Flaskan är svart med vit text för att matcha Sebastião Salgados svartvita foto.
–  Sebastião Salgado påminner om ett ståtligt träd. Han är oerhört engagerad i miljöfrågor och det märks tydligt i hans arbete. Hans fotografier föreställer ofta mänskliga tragedier och miljökatastrofer, men trots det lyckas han alltid fånga och förmedla enastående skönhet, och skänker en strimma av hopp till betraktaren, säger Pierre-Emmanuel Taittinger, President, Champagne Taittinger.
–  Samarbetet mellan våra två team har varit fantastiskt. Vi föreslog flera olika utformningar,  från vilka Champagne Taittinger på ett fantastiskt sätt utvecklade alla möjliga bearbetningar och presenterade olika modeller. Nu när flaskan väl är klar är det vår förhoppning att fotografiet är värdig denna tillfredsställande och magnifika årgång, säger Sebastião Salgado, Konstnär.

– Vi har alltid som mål att hålla en hög kvalitativ nivå på den konstnärliga utsmyckningen av Taittinger Collection. För Sebastião Salgado är konsten och livet oskiljaktiga. Hans verk, skrivet i ljus, svart och vitt, får oss att falla handlöst in i hans ögon och tar oss till hjärtat av mänskligheten, säger Vitalie Taittinger, Konstnärlig ledare och Marknadschef, Champagne Taittinger.

Taittinger Brut Millésimé 2008 (7871), 750 ml, Systembolagets ordinarie sortiment, 490 SEK 

Taittinger Collection, 14:e utgåvan (77544), 750 ml, Systembolagets beställningssortiment, 2000 SEK

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer