Prosecco drinkar – oemotståndliga på festen
Prosecco drinkar – det är ett härligt sätt att lyxa till det. Så här kommer några oemotståndliga recept på goda drinkar på Prosecco. Varför inte tillsätta glass, eller göra en Prosecco Mojito. Inspireras av sommarens goda recept här.
Prosecco med glass
Ingredienser:
Prosecco
Glass
Gör så här:
Placera en eller två kulor av valfri glass i ett cocktail- eller vinglas. Fyll upp med Prosecco.
Proseccopunch med ananas och mynta
Ingredienser:
1 flaska Prosecco
2 dl 1 dl ananasjuice
1 dl apelsinjuice
1/4 dl citronjuice
Mynta
1/2 dl ananasbitar
1 apelsin
1 citron
Gör så här:
Lägg ner ananasbitar och apelsin- och citronskivor i en karaff. ta en handfull mynta och lägg i karaffen. Fyll upp med Prosecco, toppa med anana- apelsin- och citronjuice. Rör om försiktigt. Fyll upp ett glas med is, fyll på med punsch och njut av de goda smakerna.
Mojito – den mest klassiska av prosecco drinkar
Ingredienser:
2 glas
1 liten flaska Prosecco (alternativt cirka 2 1/2 dl)
3 st Lime (1/2 för dekoration)
4 msk Strösocker
Is
50 ml Bacardi
Mynta
Gör så här:
Lägg i lime strösocker, is och Bacardi i en skål, pressa och rör om ordentligt, tills isen är krossad. Blöt kanten på cocktailglasen och doppa sedan i strösocker. Fördela i två glas, lägg i mynta i glasen och toppa med Prosecco.
Limecello with raspberries
Ingredienser:
1 flaska Prosecco
4 msk Limoncello likör
1 handfull hallon
mynta
Gör så här:
Lägg i hallon i ett glas, häll på citronlikör, toppa med Prosecco och mynta. Låt stå i cirka 15 minuter innan servering!
Prosecco drinkar – Watermelonsplash
Ingredienser:
Prosecco
Vattenmelon
Mynta
Gör så här:
Mixa vald mängd vattenmelon och häll över en sil för att avlägsna fruktköttet. Fyll på glaset med saft från vattenmelonen, toppa med Prosecco och garnera med färsk mynta.
Lite kuriosa om Prosecco
Prosecco är ett mousserade vin från norra Italien. I prosecco så används druvan Gelera, som tidigare hette just prosecco men som sedan döpts om för att undervika ihopblanding mellan druva och dryck. Tillverkningsmetoden sker i ståltankar och vanligaste regionen är Veneto. En prosecco som är svagt bubblande kallas också för frizzante och med kraftigare bubblor för prosecco.
Text: Madeleine Skiljaica
Bild: Pexels
Läs även:
Sommarens chgampagneglass
Goda rosédrinkar
Moet – lyx i miniformat