Nytt rekord i champagneprovning!

Ingress:

I förra veckan samlades 750 entusiaster på societetshuset i Varberg för att slå världsrekord i champagneprovning i regi av Guinness World Records.
Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs årgång 2006 var det som blev utvald att vara med och slå världsrekordet.

Förra världsrekordet som hölls i Kalifornien, låg på 641 stycken provare vilket slogs med ytterligare 109 deltagare i Varberg!

Förutom delikata bubblor så var kartläsaren Tina Thörner och trendanalytikern Göran Adlén med och höll inspirerande föreläsningar.

Nicolas Feuillatte är den mest säljande champagnen i Frankrike, och tredje största både i Storbritannien och USA. I Sverige har den funnits i 10 års tid.
Det var Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs årgång 2006 som blev utvald att vara med och slå världsrekordet.

– Vi på Enjoy Wine & Spirits ser det som en ära att vara med i detta sammanhang med Nicolas Feuillatte. Det är fantastiskt att vi slagit rekord i antal provare. Nu väntar vi spänt på att Guinness World Records ska sammanställa det slutgiltiga resultatet, säger Lenita Nylund Brandmanager på Enjoy Wine & Spirits.

Några andra champagnerekord slagna för Guinness World Records är exempelvis: antal champagneflaskor sabrerade samtidigt, antal champagnekorkar poppade under en minut, den längsta flygande champagnekork vid ett öppnande och flest champagneflaskor öppna samtidigt. Varje år publiceras Guinness Book of Records (Guinness Rekordbok) med utvalda världsrekord. Boken i sig har nått världsrekord som världens bäst säljande böcker genom historien.

Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs finns på Systembolaget med artikelnummer: 7592, pris: 299 kr.

Image:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.