Kreativa smaksensationer i anrika lokaler

Opretentiös och hjärtlig restaurang med en hög gastronomisk nivå. Brasseriet är en mötesplats där samtal och kultur förenas kring fantastisk mat. När det nu blivit lite varmare ute har sommarterrasserna Strömterrassen och Guldterrassen även öppnat för säsongen.

Det sitter mycket historia i Brasseriets väggar. Innan restaurangen slog upp portarna användes lokalerna till uppehållsrum för orkestern. Birgit Nilsson, Jussi Björling och Nicolai Gedda har alla vilat upp sig här och kanske tagit sig ett glas efter en föreställning. Men det beslöts att allmänheten också skulle få ta del av dessa fina lokaler, och en varsam renovering påbörjades. Brasseriet öppnade i april 2015 och redan under hösten 2016 belönades den nya inredningen och restaureringen med ”Årets kroginredning” under Restauranggalan.

Om vi i tanken förflyttar oss till Paris under 1800-talet och föreställer oss vad brasserier hade för del i samhället, kan vi i vårt inre se en samlingsplats för de kreativa. Inflytelserika författare, artister och konstnärer möttes och där föddes konversationer som fick kulturen att blomstra. Även om detta nu är 200 år sedan är dessa möten och samtal lika viktiga idag som då. Brasseriet ska vara en mötesplats där samtal och kultur förenas kring fantastisk mat. Visionen är att skapa en opretentiös och hjärtlig restaurang med en hög gastronomisk nivå.

uteserveringar smaksensationer terass stockholm brasseriet

Läs mer om Brasseriet här

Skapat från grunden

Brasseriet är en restaurang där smakerna präglas av skandinaviskt hantverk och en enorm matglädje. Hjärtat är självfallet köket där menyn bygger på cirka tolv mellanstora rätter som varieras efter säsong. Råvaran och smaken har huvudrollen i varje rätt och alla tillbehör skapas helt från grunden. Hållbart, enkelt och en unik smakupplevelse som kockarna själva skulle gå omvägar för är grunden i köket.

Baren är en klassisk cocktailbar där hantverk och smaksättare skapade från grunden står i centrum. Kreativitet och smaksensation är ledord i baren.

Missa inte någon av Brasseriets unika signaturdrinkar som Fleur Dans Un Pot och Banana & Smoke Clouds. Här erbjuds även en barmeny för dig som vill beställa in en huvudrätt för enklare barhäng.

uteserveringar smaksensationer terass stockholm strömterrassen

Läs mer om Strömterrassen här

Sommarterrasserna

När värmen, våren och sommaren når Stockholm öppnar Brasseriet terrasserna Strömterrassen och Guldterrassen. Strömterrassen är beläget, precis som namnet antyder, direkt vid Stockholm Ström och utsikten sträcker sig ända upp till Mosebacke. Avnjut en sommarlunch eller sen middag på denna unika plats. Här serveras halstrade humrar och ostron vid sidan av klassiska burgare, biff och entrecôtes. I baren blandas cocktails baserade på säsongens råvaror. Fredag och lördag är det sommarklubbar.

Guldterrassen finner vi rakt ovanför Kungliga Operans huvudentré, vänd mot Gustaf Adolfs Torg. Här i solen trollas gästen bort till Rivieran bland citron- och fikonträden och blir serverad smårätter med smaker från Medelhavet. En liten bar finns också.

uteserveringar smaksensationer terass stockholm guldterrassen

Läs mer om Guldterrassen här

För den som vill kombinera kultur, historik och kreativ gastronomi och dryck är Brasseriet och terrasserna ett självklart val.

 

 

Glöm inte följa oss på FACEBOOK och INSTAGRAM

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer