Villa Conchi Cava Brut Selección – fruktig cava från Spanien

FAKTA


Artnr: 81501
Land: Spanien
Pris: 109 kr
Alkoholhalt: 11,5 %
Producent: Villa Conchi
Leverantör: Vinovativa AB
Smak: Välbalanserad och karaktärsfullt fruktig Cava med toner av citrus, vit stenfrukt och mogna äpplen. Eftersmaken är angenämt brödig.
Användning: Passar perfekt till aperitif, skaldjur eller till chark- och ostbrickan. Serveras vid 8 °C.

PASSAR TILL:    

SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Villa Conchi Cava Brut Selección

Villa ConchiMannen bakom Villa Conchi är Javier Gallareta som är en av Spaniens mest spännande vinentreprenörer. Under 2009 reste han över hela Katalonien för att hitta vingårdar som kunde möta hans krav och i hjärtat av Penedès hittade han den höga kvalitet och stil som han letade efter. Resultatet blev slutligen Villa Conchi Cava Brut Selección och namnet är en hyllning till Javiers mamma, Conchi, som var hans inspirationskälla för elegans och stil. Villa Conchi Cava Brut Selección är alltså inte bara en modern och elegant Cava utan även en hyllning till en inspirerande kvinna! Javier kompromissar aldrig med kvaliteten vilket tydligt speglar slutresultatet i denna högkvalitativa Cava.

Villa Conchi Cava Brut Selección kommer från högkvalitativa vingårdar i hjärtat av Penedés strax utanför Barcelona. Förutom de klassiska Cavadruvorna Parellada, Xarel•lo och Macabeo finns här även en skvätt Chardonnay. Resultatet är en välbalanserad och karaktärsfullt fruktig Cava med toner av citrus, vit stenfrukt och röda mogna äpplen.

Eftersmaken är angenämt brödig. Passar utmärkt som aperitif, till skaldjur eller ost- och charkbrickan. Det märks att kvaliteten står i fokus vilket har lett till flera priser på internationella tävlingar runt om Europa.

Vid köp av sex flaskor kommer vinerna i en elegant låda som kan användas som ishink.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.