Candidato – ekologiskt vin från Spanien

FAKTA


Artnr: 22335
Land: Spanien
Pris: 59 kr
Alkoholhalt: 13 %
Producent: Cosecheros y Criadores
Leverantör: Arvid Nordqvist
Smak: Candidato Ecologico har en generös doft av körsbär, plommon, russin, sötlakrits och vanilj. Smaken är kryddig och bärig med frukt och fat i harmoni.e kryddor.
Användning: Vinet passar perfekt till vegetariska rätter eftersom det är klarnat utan animaliska produkter. Annars går vinet också bra till rätter av fågel eller fläsk samt ostar.

PASSAR TILL:   fogel 

STRÄVHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Candidato

Candidato Ecologic TempranilloCosecheros & Criadores grundades 1951 och ligger i hjärtat av Rioja. Firman hämtar sina druvor från utvalda vingårdar i La Mancha i centrala Spanien, ett torrt och varmt område idealiskt för ekologisk vinodling. Företaget ägs av familjen Martínez Bujanda som också äger Finca Valpiedra i Rioja och Finca Montepedroso i Rueda. Båda tillhör elitklassen i sina respektive distrikt. Cosecheros viner ligger lite lägre i pris men drar nytta av familjens stora kunnande och speglar tydligt deras kvalitetsmedvetande.

Candidato Ecologico är precis som namnet antyder ett ekologiskt certifierat vin. Druvorna kommer från vingårdar i Castilla La Mancha men tillverkas i Rioja under ledning av chefsvinmakaren Lauren Rosillo på Familia Martinez Bujanda. Innan vinet släpps på marknaden får det ligga upp till en månad på 4 till 5 år gamla amerikanska ekfat. Vinet har en generös doft av körsbär, plommon, russin, söt lakrits och vanilj. Smaken är kryddig och bärig med frukt och fat i harmoni med kryddor.

Candidato är vegan- och vegetarianvänligt då vinet är klarnat med ärtprotein och bentonit. Det gör att även de som är allergiska mot ägg- och mjölkämnen kan njuta av vinet. Både äggviteämnen och mjölkprotein är annars vanliga produkter att använda vid klarning av vin.

Candidato Ecologico passar som allra bäst till vegetariska rätter eftersom det är klarnat utan animaliska produkter. Annars går vinet också bra till rätter av fågel eller fläsk samt till ostbrickan.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.