Orballo Albariño

FAKTA


Artnr: 2696
Land: Spanien
Pris: 109 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Bodegas La Val
Leverantör: Apricot
Smak: Fruktig, något aromatisk smak med inslag av päron, persika, örter och citrus.
Användning: Serveras vid 8-10°C till grillade rätter av fisk eller skaldjur.

PASSAR TILL: 

SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Orballo Albariño

orballo albarinoProducenten Bodegas La Val grundades 1985 och ligger vackert beläget i regionen Rías Baixas i nordvästra Spanien, ute vid den bildsköna Atlantkusten. Vineriet var ett av de första i regionen att göra vin under D.O Rías Baíxas och man har kapacitet att producera drygt en miljon liter årligen. Dessutom kommer allt vin under produktionen från de egna vingårdarna.

För att skapa de bästa möjliga vinerna kombinerar Bodegas La Val traditionellt vinmakeri med modern teknologien kombination som visat sig mycket lyckad i takt med att fler och fler producenter försöker hänga med i utvecklingen utan att tumma på kvaliteten.

Idag består Bodegas la Val av 200 tunnland och tack vare det unika klimatet i området samt den fördelaktiga jorden har produktionen gått snabbt framåt och företaget växer än idag så det knakar.

Husets Orballo Albariño är ett fruktigt och friskt vitt vin med god och kryddig syra som bär inslag av gröna äpplen, citrus, ananas, päron, mineraltoner, havssälta och örter. Druvan Albariño växor på en så kallad pergola vilket gör att druvorna kommer upp från marken och skyddas från direkt solbestrålning.

Vinet serveras bäst välkylt till grillad hummer, blåmusslor, skaldjur, ostron, torsk eller annan vit fisk. Fungerar även till lätta vegetariska rätter som färsk sparris eller jordärtskocka.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.