Zenato Ripasso – kryddigt vin från Italien

FAKTA


Artnr: 12324
Land: Italien
Pris: 195 kr
Alkoholhalt: 14 %
Producent: Zenato
Leverantör: Fine Brands Sweden AB
Smak: Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka bär, plommon, russin, eneträ, choklad och vanilj.
Användning: Serveras vid 16-18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till lagrade hårdostar.

PASSAR TILL:     

STRÄVHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Zenato Ripassa

Zenato Ripasso SuperioreMed druvor från sina egendomar Santa Cristina i San Benedetto di Lugana och Costalunga i Valpolicella, hemmet för den världsberömda Amarone Zenato, skapar familjen Zenato sina fantastiska viner.

Det hela började 1960 när Sergio Zenato, driven av sitt starka band till området och fylld av energi och ambition, började testa nya tekniker för att skapa det bästa vinet som Valpolicella och Lugana kan leverera. Han investerade i ursprungliga vinstockar för att kunna producera vin av allra högsta kvalitet, och lyckades i sin strävan.

Idag fortsätter hans fru Carla samt deras barn Alberto, som själv är chefs-vinmakare, och Nadia att driva vidare ambitionen att framställa det bästa vinet regionen kan erbjuda.

Man eftersträvar kvalitet snarare än ett lågt pris, och denna filosofi har lönat sig. Zenato finns idag att finna i över 60 länder, och man vinner ständigt nya utmärkelser och erkännanden. Tex. Så fick den nuvarande årgången av Zenato Ripassa 93 poäng av James Suckling.

Detta är ett kraftfullt vin med inte mindre än 85% av ”Amarone druvan” Corvina, vilket är mycket ovanligt för denna typen av viner. Faktum är att du i detta vin finner mer kraft än i en enklare Amarone, fast med en mjuk frisk syra och en lägre sockerhalt vilket gör det idealiskt till lite kraftigare maträtter eller goda ostar.

FAKTA

Artnr: 6895
Land: Chile
Pris: 193 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Casas Patronales
Leverantör: Prime Wine Sweden AB
Smak: Fruktig, något aromatisk smak med inslag av päron, persika, örter och citrus.
Användning: Serveras vid 8-10°C till grillade rätter av fisk eller skaldjur.

PASSAR TILL:    

STRÄVHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.