CARNE ASADA TACO
300 g svensk hängmöradoxrygg
flingsalt
matolja
Marinad
3 lime, pressade
0,5 tsk mexikansk oregano
1 tsk korianderfrön, krossade
1 tsk kummin, krossad
1 grön chili
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 flaska mexikansk öl
Marinera oxryggen i marinaden över natten.
Torka av marinaden, bryn oxryggen ordentligt runt om i lite matolja, stek klar i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 55 grader, låt vila i 5- 10 minuter. Tranchera köttet i 0,5 cm tjocka skivor och salta.
Servera med tillbehören nedan.
Tillbehör
savoykål, tunt strimlad
friterad lök
tortillabröd
Guacamole
2 avokado
0,5 ekologisk kvisttomat
0,5 gul lök, finhackad
1 lime, pressad
1 msk hackad koriander
1 tsk salt
ev 0,5 jalapeño, finhackad
Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, gröp ur avokadon – mosa samman med övriga ingredienser i en mortel. Guacamolen ska inte vara slät utan det ska finnas lite bitar kvar i den. Smaka upp med salt och ev. jalapeño.
Pico de gallo (färsk tomatsalsa)
2 ekologiska kvisttomater
0,5 gul lök, finhackad
0,5 jalapeño, finhackad ’
0,5 lime, pressad
1 msk hackad koriander
1 tsk salt
Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, blanda med lök, jalapeño och koriander. Smaka upp med salt och limejuice.