Recept Frida Nilsson

CARNE ASADA TACO
300 g  svensk hängmöradoxrygg
flingsalt
matolja

Marinad
3  lime, pressade
0,5 tsk  mexikansk oregano
1 tsk  korianderfrön, krossade
1 tsk  kummin, krossad
1  grön chili
1  gul lök
1 klyfta  vitlök
1  flaska mexikansk öl

Marinera oxryggen i marinaden över natten.
Torka av marinaden, bryn oxryggen ordentligt runt om i lite matolja, stek klar i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 55 grader, låt vila i 5- 10 minuter. Tranchera köttet i 0,5 cm tjocka skivor och salta.
Servera med tillbehören nedan.

Tillbehör
savoykål, tunt strimlad
friterad lök
tortillabröd

Guacamole
2  avokado
0,5  ekologisk kvisttomat
0,5  gul lök, finhackad
1  lime, pressad
1 msk  hackad koriander
1 tsk salt
ev 0,5 jalapeño, finhackad

Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, gröp ur avokadon – mosa samman med övriga ingredienser i en mortel. Guacamolen ska inte vara slät utan det ska finnas lite bitar kvar i den. Smaka upp med salt och ev. jalapeño.

Pico de gallo (färsk tomatsalsa)
2  ekologiska kvisttomater
0,5  gul lök, finhackad
0,5  jalapeño, finhackad ’
0,5  lime, pressad
1 msk  hackad koriander
1 tsk  salt
Gröp ur tomaterna och tärna dem fint, blanda med lök, jalapeño och koriander. Smaka upp med salt och limejuice.

Image:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.