Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Den asiatiska råbiffen är enkel att göra, antingen som liten förrätt eller huvudrätt.
Asiatisk råbiff med viltkött
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Råbiff
- 200 g mört viltkött av rådjur dovhjort, kronhjort eller älg
- 2 tsk sesamolja
- 1/2 tsk färsk ingefära riven
- 1 tsk kikkomansoja
- 1 tsk vinäger gärna risvinäger
- 1 tsk flingsalt
- sesamfrön rostade i pannan att rulla råbiffens kanter i
Sojamajonnäs
- 4 msk majonnäs
- 1 tsk kikkomansoja
- 1/2 tsk ingefära riven
Till servering
- rostad lök
Tips på annan servering:
- skivat päron skivade rädisor, picklad svamp, stekt svamp
Instruktioner
Köttet
- Var noga med hygienen när du gör råbiff, dvs tvätta händerna och använd absolut ren kniv och skärbräda.
- Hacka köttet fint med kniv, det går lättast när det är halvfruset. Du kan också mala köttet i en köttkvarn om du vill.
- Lägg köttet i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Forma små biffar och rulla kanterna i rostade sesamfrön. Lägg upp på portionstallrikar.
Sojamajonnäs
- Blanda alla ingredienser, och spritsa ut en klick på varje tallrik.
Servering
- Servera med rostad lök. Andra tillbehör som är gott till asiatisk råbiff är strimlad salladslök, tunt skivat päron, picklad svamp, några potatischips. Garnera gärna med vattenkrasse eller annat grönt som på bilden.
Anteckning
Recept och Bild: Viltmat
Supergod sushiinspirerad råbiff. Milda asiatiska smaker som går bra ihop med milda smaken av innanlår från rådjur. Rostad lök ger en bra konsistens-kontrast. Vi hade med lite Conference päron vilket gav en fin diskret sötma. Till det drack vi en amerikans risling, Kungfu girl som funkade bra. Viktigt dock att inte använda köpemajo utan göra egen. Jag gjorde efter recept från 56 kilo.