Grillad gösfilé med bönbearnaise

Gösfilé – grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor. Maträtten är lika lätt att laga som den är god att äta.

Skriv ut recept
Grillad gösfilé med bönbearnaise
Instruktioner
  1. Bönbea: Rör ihop äggula, vinäger och senap i en skål.
  2. Tillsätt rapsoljan under vispning, lite i taget så det inte skär sig.
  3. Låt bönorna rinna av och skölj dem väl, mixa dem till en puré. Blanda ner bönorna i såsen och krydda med dragon, salt och peppar.
  4. Grillad gös: Skär fisken i bitar, pensla dem med olivolja, salta och peppra.
  5. Grilla dem runt om i 6-8 minuter. Använd gärna ett halster, det underlättar.
  6. Servera med ”bönbean”
Receptanteckningar

Glöm inte matcha denna maträtt med den aptitretande Champagnen – Louis Massing Brut. Beställ flaskan här.

louis massing brut vinguide   Grillad gåsfile recept mattips

Recept & Bild: Zeta

_________________________________________________________

Redaktionen Rekommenderar

Blåmusslor med spagetti

Krispig örtlax i tomatsås

 

SparaSpara

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer