Gösfilé – grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor. Maträtten är lika lätt att laga som den är god att äta.
Grillad gösfilé med bönbearnaise
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600 g gösfilé
- Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk
- Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk
- LÄS MER
- salt
- svartpeppar nymalen
- Bönbearnaise
- 1 äggula
- 1 msk ljus dijonsenap
- 2 dl Rapsolja ekologisk
- Rapsolja ekologisk
- LÄS MER
- 1 burk Zeta Cannellinibönor
- Cannellinibönor
- LÄS MER
- eller
- Blandade vita bönor Ekologiska
- Blandade vita bönor Ekologiska
- LÄS MER
- 2 msk färsk dragon eller
- 2 tsk torkad dragon
Instruktioner
- Bönbea: Rör ihop äggula, vinäger och senap i en skål.
- Tillsätt rapsoljan under vispning, lite i taget så det inte skär sig.
- Låt bönorna rinna av och skölj dem väl, mixa dem till en puré. Blanda ner bönorna i såsen och krydda med dragon, salt och peppar.
- Grillad gös: Skär fisken i bitar, pensla dem med olivolja, salta och peppra.
- Grilla dem runt om i 6-8 minuter. Använd gärna ett halster, det underlättar.
- Servera med ”bönbean”