Grillad gösfilé med bönbearnaise

Gösfilé – grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor. Maträtten är lika lätt att laga som den är god att äta.

Grillad gåsfile recept mattips
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Grillad gösfilé med bönbearnaise

Keyword mat, Recept
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g gösfilé
  • Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk
  • Extra jungfruolivolja Classico Ekologisk
  • LÄS MER
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • Bönbearnaise
  • 1 äggula
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 2 dl Rapsolja ekologisk
  • Rapsolja ekologisk
  • LÄS MER
  • 1 burk Zeta Cannellinibönor
  • Cannellinibönor
  • LÄS MER
  • eller
  • Blandade vita bönor Ekologiska
  • Blandade vita bönor Ekologiska
  • LÄS MER
  • 2 msk färsk dragon eller
  • 2 tsk torkad dragon

Instruktioner

  • Bönbea: Rör ihop äggula, vinäger och senap i en skål.
  • Tillsätt rapsoljan under vispning, lite i taget så det inte skär sig.
  • Låt bönorna rinna av och skölj dem väl, mixa dem till en puré. Blanda ner bönorna i såsen och krydda med dragon, salt och peppar.
  • Grillad gös: Skär fisken i bitar, pensla dem med olivolja, salta och peppra.
  • Grilla dem runt om i 6-8 minuter. Använd gärna ett halster, det underlättar.
  • Servera med ”bönbean”

Anteckning

Glöm inte matcha denna maträtt med den aptitretande Champagnen – Louis Massing Brut. Beställ flaskan här.

louis massing brut vinguide   Grillad gåsfile recept mattips
Recept & Bild: Zeta
_________________________________________________________

Redaktionen Rekommenderar

Blåmusslor med spagetti

Krispig örtlax i tomatsås

 
SparaSpara