En lätt grillad lax får en fin yta och behåller sin saftighet. Här smaksätts den med en olivkräm på gröna oliver, ärtskott och krutonger
Grillad lax med olivkräm, ärtskott och krutonger
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 400 g i bit lax gärna Salma lax
- 2 msk Zeta Crème av gröna oliver
- Zeta Crème av gröna oliver
- LÄS MER
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- LÄS MER
- salt
- Peppar
- färska ärtskott alt. Solrosskott eller rucola
- 1 dl Zeta Krutonger Naturella
Instruktioner
- Grilla laxen snabbt på het grill, 10-15 sekunder per sida.
- Skiva laxen tunt och lägg på tallrik eller fat.
- Blanda olivvkräm, citronsaft och olivolja.
- Häll blandningen över laxen, salta och peppra.
- Garnera med ärtskott och krutonger.