Risotto Frutti di Mare – lyxig skaldjursrätt

Risotto Frutti di Mare är en fantastisk risotto för dig som gillar skaldjur. Kombinera denna rätt med en flaska champagne eller annan vald dryck.

 

Skriv ut recept
Risotto Frutti di Mare – lyxig skaldjursrätt
Instruktioner
  1. Tina skaldjuren om de är frysta.
  2. Värm buljongen i en kastrull för sig.
  3. Därefter börjar du med risottokastrullen och fräser löken mjuk i rikligt med olivolja, i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den får färg.
  4. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa ytterligare någon minut till dess att riset har blandat sig väl med löken och känns torr.
  5. Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden.
  6. Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Börja med 3-4 dl, ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.
  7. Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.
  8. Den ska bli lös med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd. Det tar cirka 18-20 minuter.
  9. Under tiden steker du skaldjuren tillsammans med vitlök och olivolja i en riktig het stekpanna i 2 minuter.
  10. Rör i den grovhackade tapenaden och smaksätt med salt och peppar.
  11. Ta bort risottokastrullen från värmen, vänd ner cirka 2 msk olivolja och parmesanost. Osten och oljan gör risotton fastare och krämigare.
  12. Fördela risotton på tallrikarna och garnera med de nystekta skaldjuren.
  13. Ringla över lite citronolivolja.
Receptanteckningar

Risotto Frutti di Mare recept

Recept & Bild: Zeta – framtaget i samarbete med Markus Aujalay


Redaktionen Rekommenderar

Spagetti med blåmusslor

Lyxig hummerpasta

Glöm inte följa oss på FACEBOOK och INSTAGRAM

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.