Risotto Frutti di Mare – lyxig skaldjursrätt

Risotto Frutti di Mare är en fantastisk risotto för dig som gillar skaldjur. Kombinera denna rätt med en flaska champagne eller annan vald dryck.

skaldjursrisotto Risotto Frutti di Mare recept
Skriv ut Pin
4 från 1 röst

Risotto Frutti di Mare – lyxig skaldjursrätt

Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Keyword Recept
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 1 paket seafood cocktail á 200 g blandade frysta skaldjur
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • LÄS MER
  • 1 vitlöksklyfta tunt skivad
  • 1 msk Zeta Tapenade paprika och oliver
  • Zeta Tapenade paprika och oliver
  • LÄS MER
  • salt
  • Peppar nymalen
  • 2 schalottenlökar finhackade
  • 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • LÄS MER
  • 3 dl Zeta Casa Di Luca Arborioris eller Zeta Casa Di Luca Carnaroliris
  • Zeta Casa Di Luca Arborioris eller Zeta Casa Di Luca Carnaroliris
  • LÄS MER
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 1 liter kycklingbuljong varm
  • Zeta Grana Padano 16 mån
  • LÄS MER
  • salt
  • Peppar
  • TILL SERVERING
  • Zeta Olivolja Citron

Instruktioner

  • Tina skaldjuren om de är frysta.
  • Värm buljongen i en kastrull för sig.
  • Därefter börjar du med risottokastrullen och fräser löken mjuk i rikligt med olivolja, i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den får färg.
  • Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa ytterligare någon minut till dess att riset har blandat sig väl med löken och känns torr.
  • Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden.
  • Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Börja med 3-4 dl, ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.
  • Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong.
  • Den ska bli lös med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd. Det tar cirka 18-20 minuter.
  • Under tiden steker du skaldjuren tillsammans med vitlök och olivolja i en riktig het stekpanna i 2 minuter.
  • Rör i den grovhackade tapenaden och smaksätt med salt och peppar.
  • Ta bort risottokastrullen från värmen, vänd ner cirka 2 msk olivolja och parmesanost. Osten och oljan gör risotton fastare och krämigare.
  • Fördela risotton på tallrikarna och garnera med de nystekta skaldjuren.
  • Ringla över lite citronolivolja.

Anteckning

Risotto Frutti di Mare recept
Recept & Bild: Zeta – framtaget i samarbete med Markus Aujalay

Redaktionen Rekommenderar

Spagetti med blåmusslor

Lyxig hummerpasta

Glöm inte följa oss på FACEBOOK och INSTAGRAM

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg