WaraWara Cabernet Sauvignon 2015 – fruktigt australienskt vin

FAKTA


Artnr: 6868
Land: Australien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 14 %
Producent: CW Wines
Leverantör: Broadland Wineries AB
Smak: Fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, eukalyptus, mörk choklad, ceder, plommon, kaffe och tobak.
Användning: Grillade rätter av vilt, lamm- eller nötkött och robusta osträtter. Serveras vid cirka 18°C

PASSAR TILL:     

SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

WaraWara Sauvignon 2015

WaraWara Cabernet Sauvignon 2015Coonawarras roströda jord sträcker sig tjugofem kilometer längs Australiens kalkstenskust, och har med sina gröna vinstockar med blå druvor, stora som himlen, blivit en av Nya världens största vinregioner. Med sin djupröda jord, rik på järn, kiseldioxid och näringsämnen har regionens geologiska historia givit upphov till en av världens mest kända terrormarker och idag anses Coonawarra som ett av Australiens främsta rödvinsregioner.

Vingården ligger i den lilla vinregionen Coonawarra, i hjärtat av Sydaustraliens Limestone Coast och har sedan 2004 drivits av familjen Tranter och vinmakaren Ben Wurst. På gården kombinerar man traditionella och moderna tekniker. Här producerar man hantverk av unika vinpaket av högkvalitativa och uttrycksfulla viner som är dyra och distinkt kultiverade. Detta för att fånga den regionala karaktären av druvan och dess unika terroir.

Druvan Cabernet Sauvignon skördas i början av april, för att säkerställa en optimal mognad, smak och tannin. Därefter gör vinmakaren Ben Wurst ett noggrant urval och för att skapa ett fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär lagras druvorna på franska ekfat under cirka fjorton månader.

Vinet har en fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, eukalyptus, mörk choklad, plommon och kaffe och passar perfekt tillsammans med grillade rätter av vilt, lamm- eller nötkött.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer