Guiden till uteserveringar i Göteborg – tio favoriter du inte får missa

Äntligen säsong för uteserveringarna i Göteborg. Passa på att njuta i solen med en god drink eller en kall öl. Här kommer en guiden till uteserveringar i Göteborg.

 

bellora uteserveringar göteborg guide

Bellora – Cielo Takterasss

Njut av goda drinkar, margaritas och skön musik i solen, på Göteborgs kanske skönaste takterrass som är placerad mitt på avenyn. Terrassen håller öppet alla veckans sju dagar och bjuder in till härliga sommarkvällar.

Adress: Kungsportsavenyen 6

Hemsida: Bellora

Norda uteservering göteborg guide

Norda Bar och Grill – Livlig uteservering

Filosofin bakom Norda Bar och Grill  är en härlig kombination av städerna Göteborg och New York, där man tagit vara på dess olika former av historia och kulturella arv. Avsluta veckan med en härlig brunch, njuta av en god middag eller serveras goda drinkar.

Adress: Drottningtorget 10

HemsidaNorda

uteserveringar göteborg burbon

Burbon Street – Uteservering

Burbon andas sydamerikanska vibbar och i den intima baren samlas en bred publik. Uteserveringen har ett fantastiskt solläge och bjuder in till ett socialt liv till långt in på kvällen.

Adress: Västra Hamngatan 24

HemsidaBurbon

uteserveringar gteborg lipp guide

Brasserie Lipp – Uteserveringen i hjärtat av Göteborg

Ett klassiskt Brasseri placerad mitt på Avenyn i Göteborg. Uteserveringen besöks av turister likaväl som de inbitna stadsborna. Menyn speglar en internationell touch med ett stort utbud. Här kan du njuta av ett glas vin och samtidigt ha det bullriga stadslivet i bakgrunden.

Adress: Avenyn 6-8

Hemsida: Brasseri Lipp

pix uteservering göteborg guide

Pix Pintxos & Cocktails – Terassen på taket

Den tidigare bortglömda platsen, grönsakstorget har med denna bar fått ett nytt liv. Med sina stora glasväggar har baren en mer urban look där konceptet bygger på tapaskulturen. Med en central placering är baren lättillgänglig och bjuder på utvalda viner, med mycket tyngdpunkt på spanska sorter.

Adress: Västra hamngatan 24

Hemsida: Pix

monkeyhello uteservering göteborg guide

Hello Monkey – Uteserveringen med en färgklick

Kliv in i den panasiatiska matvärlden och njut av kulinariska smakupplevelser. Restaurangen erbjuder allt från goda drinkar till dim sum, sashimi, och traditionella maträtter med en monkey twist.

Adress: Linnégatan 52

HemsidaHello Monkey

storköket uteservering göteborg guide

Storköket  – Uteserveringen med Göteborgs bästa läge

Upplev kulinariska smaker på Stora Teaterns uteservering. Storköket bjuder in till mat, dryck och nöjen för alla tillfällen, ligger ett stenkast från avenyn. Uteserveringen har ett av Göteborgs bästa lägen.

Adress: Kungsparken 1

Hemsida: Storköket 

terassen uteservering göteborg guide

Linneterassen – Sommarterrassen

Här hittar du variationer av lyxigt eller enkelt och kan njuta av svensk husmanskost i en elegant miljö. Restauranger öppnar upp en stor och populär uteterass under sommaren där du kan njuta av en god cocktail likaväl som ett kall öl.

Adress: Linnégatan 32

Hemsida: Linneterassen

taket takterass

TaKeT – takterassen med magnifik utsikt

Den magnifika takterrassen har en av Göteborgs bästa utsikter, och här kan du tillsammans med goda vänner njuta av svalkande drinkar i solen. Terrassen har öppet torsdag – lördag.

Adress: Skeppsbroplatsen 1

Hemsida: TaKeT

 

avalon uteservering göteborg guide

Avalon uteservering

En uteservering du snabbt slinker in på och sedan inte vill lämna. På Avalon kan du stanna till för ett glas vin likaväl som njuta av en god middag. I restaurangen hittar du ett bokningsbart vinrum med handplockade viner från hela världen.

Adress: Kungstorget 9

Hemsida: Avalon

Läs även om

Stockholms bästa uteserveringar

Stockholms bästa brunch

facebook

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer