Hummerpasta

skaldjur hummer pasta recept middagstipsSpaghetti all’Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

Skriv ut recept
Hummerpasta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner
portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan).
  2. Skär stjärten i små tärningar.
  3. Knäck klorna med en nötknäppare.
  4. Skålla tomaterna och skär bort kärnhuset.
  5. Hacka fruktköttet i små tärningar.
  6. Stek schalottenlöken mjuk i olivolja.
  7. Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet.
  8. Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. (De ska inte puttra i såsen eftersom köttet då lätt blir segt.)
  9. Koka pastan, häll av vattnet.
  10. Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut.
  11. Servera med olivolja och persilja.
Receptanteckningar

Recept: Zeta

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer