Franska restauranger – vi har listat fyra favoriter

franska restauranger karta guideSedan 2010 är det franska köket listat som immateriellt kulturarv och det är första gången ett land fått sin gastronomi inskrivet som ett världsarv. Ta del av fyra franska restauranger utan att behöva åka utanför Stockholms tullar! Bon Appétit!

 

 franska restauranger balzac franska köket restaurang guide stockholm

Brasserie Balzac – den franska restaurangen

Med inspiration och råvaror från Frankrike skapar Brasserie Balzac mycket mer än måltider. Det finns en tanke och tro om att matupplevelserna man väljer säger något om vem man är och att den tillåter oss att vara den vi är. Här blir maten kärnan till allt annat som du och alla tillsammans kan uppleva runt bordet.

Namnet i sig kommer från den kända författaren Honoré de Balzac som enligt rykte kunde få i sig 100 ostron till lunch. På menyn finner du det Balzac älskar mest av Frankrike. Blandningen mellan landsbygdens rustika husmanskost och stortadens mångfald, gör att du närhelst kan finna någonting för din smak, eller något du inte ens visste att du var sugen på.

På Balzac är det lika enkelt att slinka in och njuta av ett ostron eller en Omelette à la minute som att sitta hela kvällen med goda vänner till bords eller i baren där du avnjuter ett stort utbud av naturviner.

Adress: Odengatan 26, 113 51 Stockholm
Telefon: 08-120 54 338
Balzac

franska restauranger sud franska smaker restaurang stockholm guide

Bistro Süd – husmanskost från Europa

Strax bakom Mariatorget finner vi Bistro Süd som bjuder på parisisk atmosfär och husmanskost från Europa.

En modern stockholmsbistro med trot- toarservering och rymlig bar där man sju kvällar i veckan serverar svensk-fransk- europeiska klassiker som flankstek, korv, råbiff och rökt lax. Självfallet även de godaste viner som det för tillfället går att få tag på.

Mat och dryck är milt uttryckt viktigt i Frankrike. Så även på Bistro Süd. “Det var i Paris den moderna restaurangen föddes och för det tackar vi varje söndag Robespierre, Danton och alla andra som hade ett finger med i den franska revolutionen”, uttrycker ägarna sig.

Bistro Süd är helt enkelt en bit av Paris på Södermalm.

Adress: Swedenborgsgatan 8A, 125 74 Stockholm
Telefon: 08-640 41 11
Bistro Süd

 franska restauranger mister-french franska smaker guide stockholm

Mister French – storslagen utsikt

Menyn på Mister French har sin grund i det franska traditionella köket med inspiration och inslag av smaksättningar och råvaror från Indokina; Vietnam, Laos och Kambodja samt från Marocko och Tunisien. I det öppna köket finns även den fantastiska skaldjursdisken där havets läckerheter ligger uppradade på is.

I den populära loungen hittar ni en avslappnad miljö med storslagen utsikt. Lokalerna har en unik känsla av exklusivitet och mystik som ger möjligheten att för en stund stiga in i en annan värld.

Baren är en trevlig plats för en after work med kollegorna, en drink för att fira en lyckad affär eller en romantisk avslutning på kvällen – oavsett vad du söker är Mister French det perfekta valet av bar.

Missa inte heller de olika temakvällarna på Mister French som erbjuder allt från festklubb, till soul och vinprovning.

Adress: Tullhus 2, 111 30 Stockholm
Telefon: 08-20 20 95
MrFrench

franska restauranger delikatessen franska smaker restaurang stockholm guide

Delikatessen Bistro Bar – vacker restaurangmiljö

I en gammal brandstation på Krukmakargatan hittar du en av Söders verkliga gast- ronomiska pärlor. På Delikatessen Bistro Bar erbjuds det bästa av mat, drinkar och stämning inne i en av Stockholms vackraste restaurangmiljöer.

Kvällstid är det a’la cartemeny som gäller, där inriktningen är det franska köket. Menyn kan variera tillfälligt, eftr säsong och tillgång men den genuina kärnan av bistro är alltid där.

Baren har ett brett utbud av franska viner och det serveras goda cocktails, även de med franska förtecken.

Delikatessen Bistro Bar är väldigt omtyckt och har beskrivits som “Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns” och “Opretentiös gourmetpärla”.

Adress: Krukmakargatan 22, 118 51 Stockholm
Telefon: 08-658 42 50
Delikatessen Bistro Bar

Läs även
Göteborgs bästa uteserveringar
Stockholms bästa uteserveringar

facebook

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer