Deutz Brut Calssic – fransk champagne med inslag av vinteräpplen

FAKTA


Artnr: 7487
Land: Frankrike
Pris: 415 kr
Alkoholhalt: 12 %
Producent: Deutz
Leverantör: Swedish Brands AB
Smak: Stor doft med inslag av vinteräpplen, nougat, rostat bröd, mineral och choklad . Smaken är elegant, frisk med hög syra, elegant mousse och härlig äppel- fruktighet. Bra balans med toner av äpplen, citrus, mineral, nougat, brioche och aprikos.
Användning: Aperitif, till lättare förrätter, skaldjur och kyckling.

PASSAR TILL: fogel   

SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Deutz Brut Classic hampagneDeutz Champagner är genomgående eleganta optimalt lagrade viner som lyfts fram och förfinas i doft och smak av den mycket fina moussen. Deutz är beläget i Aÿ, en av sjutton Grand Crubyar i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 av tyskarna William Deutz och Pierre Gelderman, och har en årlig produktion av två miljoner buteljer, varav cirka sextio procent av dessa säljs lokalt i Frankrike. Under de senaste tio åren har man för ett mer långsiktigt tänkande gjort stora investeringar i det numera moderna vineriet, där man arbetar
hantverksmässigt, med stor fokus på hela processen från druva till flaska.

På Deutz lägger man stor vikt på sin standardcuvée och använder utan undantag alltid druvor av bästa kvalitet till vinet. Man använder aldrig det andra pressvinet och lagrar vinet minst dubbelt så länge som lagen säger. Allt för att få en standardcuvée med stor komplexitet. Man använder även en ovanligt stor del så kallade ”reserveviner”, alltså äldre årgångar för att ytterligare förhöja kvaliteten och uppnå en balanserad smak. Att Champagnehuset sedan är ett av de absolut vackraste i hela Champagne, får man se som en bonus! Deutz Brut Classic är Hantverksmässig Champagne som man lägger enorm fokus på hos Champagnehuset.

Deutz Brut Classic är ett fruktigt nyanserat vin, med mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostad bröd, valnötter och citrus och ger en äppelfräsch med finstämd mineralitet och utvecklade toner.

Den lämpar sig väl till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling eller som aperitif.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.