Minipizza med prosciutto crudo

Minipizza zeta receptHembakta minipizzor med smak av mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

Skriv ut recept
Minipizza med proscciutto crudo
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja, honung och salt och rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i vetemjölet lite i taget men spara ungefär 1/2 deciliter till utbakningen.
  3. Knåda ihop till en smidig deg, gärna med degkrokarna på en elvisp. Låt degen jäsa under en bakduk i ungefär 30 minuter.
  4. Hacka löken fint och stek den mjuk och genomskinlig i olivolja.
  5. Häll på tomater, krydda med socker, salt och oregano och rör om ordentligt. Låt såsen puttra i cirka 20 minuter.
  6. Skölj linserna i kallt vatten och blanda ner dem i tomatsåsen.
  7. Låt såsen puttra i ytterligare 5 minuter. Ställ av och låt den svalna.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Vält upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 8-10 delar.
  10. Kavla ut varje del till en liten pizzabotten.
  11. Lägg pizzorna på bakpappersklädda plåtar.
  12. Lägg på en klick tomatsås på varje pizza och bred ut den men lämna cirka 1 – 2 centimeter deg runt om kanten.
  13. Riv mozzarella på rivjärn eller skär den tunt och lägg ut över tomatsåsen.
  14. Grädda pizzorna, en plåt i taget i cirka 10 minuter.
  15. Dekorera de färdiga pizzorna med prosciutto och ruccola.
Receptanteckningar

Minipizza zeta recept

Recept & Bild: Zeta

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer