Louis Massing Brut – en torr aptitretande Champagne

FAKTA


Artnr: 70380
Land: Frankrike
Pris: 199 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Producent: Deregard – Massing
Leverantör: Domaine Wines Sweden AB
Smak: Torr och aptitretande med inslag av röda äpplen, grillad citron och brioche.
Användning: Serveras vid 8-10°C till  fisk eller skaldjur. Passar utmärkt som aperitif.

PASSAR TILL:    

SÖTMA: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FYLLIGHET: ♦♦♦♦♦♦♦♦
FRUKTSYRA: ♦♦♦♦♦♦♦

KAN BESTÄLLAS HÄR

Louis Massing Champagne brutChampagne består av tolv byar vars vingårdar klassas som Grand Cru, det vill säga de bästa vingårdana i hela Champagne regionen. Louis Massing är ett familjeägt företag med rötter som sträcker sig tillbaka till 1936. Vingården har sitt säte i byn Avize i Côte des Blancs där familjen i fyra generationer producerat enastående viner. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy förfogar över elva hektar egna vingårdar och producerar cirka femhundra tusen flaskor om året, med inriktning på lättillgängliga, fräscha champagner som kan lagras i tre till fem år, men är strålande redan nu. Ungefär hälften av all produktion går till export där Sverige får en stor del.

Louis Massing Brut är gjord på regionens tre druvsorter, där chardonnay står för femtio procent, pinot noir trettio procent och pinot meunier tjugo procent. Efter en andra jäsning på butelj lagras vinet cirka tjugofyra månader innan degorgering.

Samtliga flaskor kommer presentinslagna i cellofan och vid en beställning på tre flaskor levereras vinet i en elegant trälåda. Trälådorna finns en begränsad upplaga.

En torr och aptitretande Champagne med inslag av röda äpplen, grillad citron och brioche, vilket gör Louis Massing Brut till den perfekta välkomstdrinken innan finmiddagen. Den gör sig utmärkt till mat som fisk och skaldjur, där den friska sältan i skaldjuren matchar bra med Champagnens syrlighet. Serveras vid 8-10°C.

”Vinerna är eleganta och krämiga i en mjuk populär modern stil”, säger Richard Juhlin, en av världens främsta Champagneexperter.

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.