5 enkla tips på hur du får maten att hålla längre

Är din ost hård, luktar din mjölk lök eller har du en frysskadad gurka? Med hjälp av några enkla knep undviker du klassiska kylskåpsfel som många av oss gör. Här är tipsen för att få din mat att hålla sig fräsch längre.

tips kylskåp mat fräscht

1. Du förvarar frukt och grönt lite varstans i kylskåpet

Alla kan vi nog hålla med om att vi föredrar krispiga grönsaker framför trötta mjuka saker. Om du förvarar frukt och grönsaker längst ner i kylskåpets förvaringslådor, kommer du bli förvånad över hur länge de faktiskt håller sig fräscha. Undvik att förvara lök i närheten av mjölk och övriga mejeriprodukter för att slippa löksmak.

tips kylskåp mejeriprodukter

2. Du ställer mjölk och mejeriprodukter i dörren

Temperaturen är som allra varmast i dörren, vilket kan leda till att din mjölk, yoghurt och smör surar snabbare. Det bästa stället att placera mejeriprodukterna är på kylskåpshyllorna.

tips kylskåp rengöring

3. Du struntar i att rengöra kondensorslingorna

Tycker du att temperaturen i ditt kylskåp är varmare än vanligt? Då är det dags att se över och rengöra kondensorslingorna. Detta är inte svårare än det låter och något som bör göras ett par gånger varje år. Har du husdjur som hund och katt, än mer ofta. Rena spolar hjälper även till ett mer fungerande och effektivt kylskåp, så att du dessutom kan spara lite på elen.

tips kylskåp förvaring av kött

4. Köttet förvaras fel

Om du vill att köttet ska hålla sig fräscht under en längre tid ska du förvara det i den kallaste delen av kylskåpet. Se till att packa rått kött i behållare eller påsar, så att köttsaften inte läcker och förorenar andra livsmedel i kylskåpet.

tips kylskåp trångt luftigt

5. Håll det luftigt och undvik att produkter ruttnar

Se till att det är luftigt mellan alla produkter, så ska du se att hållbarheten förlängs. Produkter som blir inklämda skapar varmare punkter i kylskåpet och gör att saker ruttnar snabbare.

Text: Madeleine Skiljaica
Bild: Pixabay

_________________________________________________________

Läs även

5 smarta vinhacks

Allt du behöver veta om vin

SparaSpara

SparaSpara

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer