Kräftskiva – tips för en stämningsfull dukning

Vi har nått sensommaren där augusti bjuder in till mörka ljumna kvällar och månaden för kräftskiva med vänner och bekanta. Bjud in till en magnifik dukning och njut av kvällen!

Kräftor – en del av dekorationen

kräftskiva dukning

Källa

Servera kräftorna i portionsskålar och du har på ett enkelt sätt fått till en snygg och mer lyxig känsla av dukningen inför kvällens kräftskiva!

Detaljerna till kräftskivan

krftskiva dukning dekorationer hattar

Källa

Lätta upp stämningen på kräftskivan, med snygga hattar och girlanger. För dig som tycker om att pyssla går det att göra många olika varianter av dessa.

Kräftskiva – duka upp med snygga servetter

kräftskiva dukning servetter

Källa

Placera en servett och dekorera med en blomma och kanske ett lättare program med kvällens snapsvisor – de små detaljerna får dukningen att kännas extra lyxig!

Kreativa ishinkar till kräftskivan

kräftskiva drycker

lla

Är kylskåpet fullt med mat och andra diverse saker? Varför inte fylla en eka med is och placera all dryck i eller använda dig av hinkar. Lika snyggt som det är praktiskt.

hembakat – västebottenpaj och vitlöksbröd

kräftskiva mat

Källa

Kanske finns det någon som inte äter kräftor, eller några som vill ha lite komplettering till kräftorna? Baka goda vitlöksbröd och fina västerbottensmuffins. Lovar att alla kommer uppskatta de små maträtterna!

Bjud på snaps och vinbärsbladsdricka

kräftskiva snaps

Källa

Gör en egen snaps och bjud på till snapsvisorna, och för den som inte dricker alkohol kan en vinbärsbladsdricka vara ett trevligt alternativ!

Text: Madeleine Skiljaica
__________________________________________________________

Läs även

Duka som ett proffs till sommarbjudningen
Tips på vin till skaldjur

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer