Sommarkalender – det här händer i vinvärlen i sommar

Har du koll på sommarens alla aktiviteter? Vi har listat fyra event du inte får missa i sommar!

Båstad Wine & Spirits Fair 2017

30 juni – 1 juli

sommarkelander båstad wine and fair

Den trettionde juni har Båstad Wine & Spirits Fair på Norrviken strax utanför Båstad premiär. Under två dagar får du uppleva en dryckes- och delikatessmässa samt möjligheten att träffa både producenter, leverantörer, gå på dryckesprovningar och mycket mer. Enligt arrangören planeras detta bli ett återkommande mässevenemang.

Båstad Wine & Spirits Fair

Spritmuseum – Rosa Bubbel

7 juli

sommarkalander vinprovning spritmuseum

 

Under senare år har det dykt upp mousserande viner med tillägget ”Methode RuraleBakom fenomenet ligger nya jäsningsmetoder. En sannaning med modifikation eftersom ett annat namn på samma tillverkningsprocess är ”Methode Ancestrale”, med andra ord den gamla, ursprungliga metoden. Den 7 juli håller Spritmuseum i Stockholm en vinprovning i Rosévinets tecken, där du får smaka på olika mousserande roséviner och samtidigt veta mer om de olika metoderna.

Spritmuseum 

Svenska dansbandsveckan

16 juli – 22 juli

sommarkalander vinprovning

 

Dansbandsveckan i Malung i Dalarna går tillbaka sedan 1986 och får dansbandsfansen att vallfärda. Under veckan kommer cirka åttiotvå olika dansband att uppträda, där bland Arvingarna och Lasse Stefanz.

Dansbandsveckan

Vin & Deli

28 juli – 31 juli

sommarkalander vinprovning Vin & Deli Helsingborg

 

Smaka, dofta och njut på Helsingborgs Vin & Deli mässa som går av stapeln den 28 juli. Här hittar du små som stora leverantörer och erbjuds delikatesser och genuint hantverk, och självklart kan du köpa med dig dina favoriter hem. Mässan arrangeras parallellt med konst- och antikmässan och här samlas några av Sveriges främsta vin och spritimportörer.

Vin & Deli

 

Text: Madeleine Skiljaica
Bild: Pexels

Läs även

Brasseriet, Strömterrassen och Guldterrassen

Franska smaker i Stockholm

Stockholms Brunchställen

 

Glöm inte följa oss på FACEBOOK och INSTAGRAM

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer