Krispig örtlax med tomatsås

Kvällens middag är räddad med detta recept – lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater. Bon Apetit!

Krispig örtlax med tomatsås recept
Skriv ut Pin
3 från 2 röster

Krispig örtlax med tomatsås

Keyword Recept
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 800 g lax
  • 2 dl Zeta Krutonger Naturella
  • Zeta Krutonger Naturella

LÄS MER

  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad dill

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 1 fänkål strimlad
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 msk färsk dill finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Hacka krutongerna och blanda med persilja och dill.
  • Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Salta och peppra.
  • Toppa med örtkrutongerna.
  • Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  • Skala och strimla löken. Ansa och strimla fänkålen.
  • Fräs lök och fänkål i olja i en gryta eller traktörpanna.
  • Tillsätt vin och låt puttra in i lök och fänkål.
  • Tillsätt tomat, vatten och fond.
  • Låt koka ihop under lock ca 15 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med en krispig grönsallad

Anteckning

Krispig örtlax med tomatsås recept
Recept & Bild: Zeta
_________________________________________________________

Läs även

Västerbottensostpaj med kantareller

Blåmusslor med citron

 
 
SparaSpara