Krispig örtlax med tomatsås

Kvällens middag är räddad med detta recept – lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater. Bon Apetit!

Skriv ut recept
Krispig örtlax med tomatsås
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Tillagningstid 40 minuter
Portioner
portioner
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hacka krutongerna och blanda med persilja och dill.
  3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Salta och peppra.
  5. Toppa med örtkrutongerna.
  6. Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  7. Skala och strimla löken. Ansa och strimla fänkålen.
  8. Fräs lök och fänkål i olja i en gryta eller traktörpanna.
  9. Tillsätt vin och låt puttra in i lök och fänkål.
  10. Tillsätt tomat, vatten och fond.
  11. Låt koka ihop under lock ca 15 minuter.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Servera med en krispig grönsallad
Receptanteckningar

Krispig örtlax med tomatsås recept

Recept & Bild: Zeta

_________________________________________________________

Läs även

Västerbottensostpaj med kantareller

Blåmusslor med citron

 

 

SparaSpara

Dela det här receptet
Inga kommentarer

Stängt för kommentarer