Kvällens middag är räddad med detta recept – lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater. Bon Apetit!
Krispig örtlax med tomatsås
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 800 g lax
- 2 dl Zeta Krutonger Naturella
- Zeta Krutonger Naturella
LÄS MER
- 2 msk finhackad persilja
- 2 msk finhackad dill
Tomatsås
- 1 gul lök
- 1 fänkål strimlad
- 2 burkar körsbärstomater
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl vatten
- 2 msk koncentrerad fiskfond
- 1 msk färsk dill finhackad
- salt
- nymalen svartpeppar
- olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Hacka krutongerna och blanda med persilja och dill.
- Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
- Salta och peppra.
- Toppa med örtkrutongerna.
- Baka i mitten av ugnen ca 25 minuter.
- Skala och strimla löken. Ansa och strimla fänkålen.
- Fräs lök och fänkål i olja i en gryta eller traktörpanna.
- Tillsätt vin och låt puttra in i lök och fänkål.
- Tillsätt tomat, vatten och fond.
- Låt koka ihop under lock ca 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med en krispig grönsallad
Anteckning
Recept & Bild: Zeta
_________________________________________________________